194 προβολές | φώτα
Λιτότητα στην Υγεία. Ποιον συμφέρει τελικά;
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές λιτότητας επηρέασαν τους δείκτες υγείας του πληθυσμού στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων των Μνημονίων παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου και ο Σύλλογος "Ευ Ζω με τον καρκίνο", την Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2014, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης.

Ομιλητές ήταν ο Αντώνης Κούτης, γιατρός, Δρ Κοινωνικής Ιατρικής, μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου και ο Ευγένιος Δαφνής, γιατρός, επίκουρος καθηγητής Παν/μίου Κρήτης, μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου.

Ο πρώτος ομιλητής αναφέρθηκε στις συνέπειες που είχαν στην υγεία οι οικονομικές κρίσεις του τελευταίου αιώνα και στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των κρίσεων αυτών. Ο δεύτερος ομιλητής παρουσίασε τις μέχρι σήμερα συνέπειες της παρούσας οικονομικής κρίσης στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού και πρότεινε μια πολιτική για την αντιμετώπισή τους. Μετά τις δύο ομιλίες ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με το κοινό.

Συντονιστής: Μάριος Διονέλλης, δημοσιογράφος.Ονοματεπώνυμο / συλλογικότητα: *
Ιδιότητα / περιγραφή:
Περιοχή:
Ιστοσελίδα:
Φωτογραφία προφίλ: (best 180x180px)
Ενδιαφέροντα (Κρήτη +)
Άλλο:
Δημιουργία προφίλ

Στοιχεία πρόσβασης
email: *

επιλέξτε password: *

CAPTCHA Antispam check *
Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ