825 προβολές | φώτα
Για καφέ στο Ηράκλειο
Πεζόδρομοι για τους πολίτες ή για τις καφετέριες; Ένα ρεπορτάζ για το tvxs.gr, τον Οκτώβριο του 2009 σχετικά με το σύστημα ελέγχου και αδειοδότησης στις καφετέριες του Ηρακλείου, με βάση όσα κατήγγειλαν εκπρόσωποι της τότε αντιπολίτευσης στο Δήμο.

Οι καταγγέλοντες παραδέχονταν πως έγινε μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων στην πόλη από το οποίο όμως επωφελούνται κυρίως τα καταστήματα καφέ και συγκεκριμένες εταιρείες.  Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης έθεταν ζητήματα δεοντολογίας ως προς το καθεστώς αδειοδότησης των καφέ από το Δήμο καθώς, όπως αναφέρουν, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστίασης και τροφοδοσίας ανήκε σε συγγενικό πρόσωπο του δημάρχου.


Ο τότε επικεφαλής της παράταξης "Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη" Θεόφιλος Τρουλλινός και ο πρώην δήμαρχος Μανόλης Καρέλλης ζητούσαν από τη Δημοτική Αρχή να δώσει απαντήσεις. Από την πλευρά του δημάρχου Γιάννη Κουράκη είχε επισημανθεί πως οι απαντήσεις θα δοθούν μέσω της δικαστικής οδού, απάντηση που δόθηκε και στο tvxs.gr κατά τη διενέργεια του ρεπορτάζ.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 ο δήμαρχος Ηρακλείου επανεξελέγη με 71,82%.

Links:

Δήμος Ηρακλείου

Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη


Ονοματεπώνυμο / συλλογικότητα: *
Ιδιότητα / περιγραφή:
Περιοχή:
Ιστοσελίδα:
Φωτογραφία προφίλ: (best 180x180px)
Ενδιαφέροντα (Κρήτη +)
Άλλο:
Δημιουργία προφίλ

Στοιχεία πρόσβασης
email: *

επιλέξτε password: *

CAPTCHA Antispam check *
Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ