586 προβολές | φώτα
Ο εμπρησμός της Συναγωγής στα Χανιά
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς παρουσιάζει στο Transit TV μια αποκλειστική έρευνα για το μυστηριώδες προσκήνιο και παρασκήνιο ενός εμπρησμού στην Εβραϊκή Συναγωγή Χανίων, τον Ιανουάριο του 2010.

Το ρεπορτάζ υπογραμμίζει τα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτηματικά και προβληματίζεται για το μεγάλο φιάσκο των αρχών. Ποιος έβαλε τη φωτιά στη Συναγωγή των Χανίων με το διπλό εμπρησμό στις 5 και 16 Ιανουαρίου του 2010;


Αρχικά κατηγορήθηκε η Χρυσή Αυγή, η "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" δημοσίευσε ημισέλιδο άρθρο με τίτλο "Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας" προκειμένου να καταγγείλει τον αντισημιτισμό των Ελλήνων, για τον ίδιο λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε να βγάλει προειδοποιητική ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες, κάποιοι μίλησαν για διεθνή προβοκάτσια.

Μερίδα του ελληνικού Τύπου συνέδεσε τον εμπρησμό με την αμερικάνικη βάση ενώ η αστυνομία μέσα σε 5 μέρες συνέλαβε με συνοπτικές διαδικασίες 4 άτομα, τα οποία παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας. Σήμερα όλοι είναι ελεύθεροι καθώς τα στοιχεία ενοχής κρίθηκαν φτωχά. Ποιος είχε τελικά συμφέρον από τον εμπρησμό και τι επεδίωκε; Το μυστήριο παραμένει στην ιστορία της πόλης, όπου ο ρατσισμός έτσι ή αλλιώς έχει κάνει την εμφάνιση του δυναμικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Το Transit Tv παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα μια ανεξάρτητη έρευνα-οδοιπορικό στα Χανιά, υπογραμμίζει τα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτηματικά και προβληματίζεται για το μεγάλο φιάσκο των αρχών.

Link: http://transit-gkouv.blogspot.com/2011/04/blog-post_21.html

Για το Transit TV:

"Το Transit TV ξεκίνησε ως ένα βήμα προβολής ενημερωτικών video. Περιλαμβάνει πρωτογενή θέματα όπου κυριαρχεί η εικόνα και ο ήχος με διαφορετική αισθητική, χωρίς καμία λογοκρισία και με ελεύθερη έκφραση που... δεν θα μπορούσατε να δείτε στα δελτία των 8. Προσθέσαμε σε αυτά και αφιερώματα, έρευνες και ότι ενδιαφέρον σε video βρίσκουμε στο διαδίκτυο. Μας γοητεύουν και οι καλές ταινίες μικρού μήκους. Στόχος μας να μεγαλώσουμε και να γίνουμε ένα ολοκληρωμένο video-portal. Εαν σας αρέσει, εγγραφείτε στην παρακολούθηση για να ενημερώνεστε αυτόματα για τις καινούριες μας αναρτήσεις. Και βέβαια...διαδώστε μας!!!"


Ονοματεπώνυμο / συλλογικότητα: *
Ιδιότητα / περιγραφή:
Περιοχή:
Ιστοσελίδα:
Φωτογραφία προφίλ: (best 180x180px)
Ενδιαφέροντα (Κρήτη +)
Άλλο:
Δημιουργία προφίλ

Στοιχεία πρόσβασης
email: *

επιλέξτε password: *

CAPTCHA Antispam check *
Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ