1212 προβολές | φώτα
Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
Μια multimedia παρουσίαση του Μουσείου από τον Δημήτρη Μολουδάκη, φοιτητή του MBS College. Παρουσιάζεται στο κοινό η φιλοσοφία του Μουσείου, που λειτουργεί από το 2000 στην περιοχή του Πόρου. Ιδρυτής του είναι ο εικαστικός Κώστας Σχιζάκης.

Στο βίντεο γίνεται περιήγηση στους χώρους του Μουσείου ενώ μιλά ο ίδιος ο δημιουργός του και καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εκθέσεις. Το βίντεο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ακαδημαϊκής εργασίας του Δημήτρη Μολουδάκη στο τμήμα Multimedia του MBS τον Απρίλιο του 2011.


Αρχικός στόχος του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών υπήρξε η προβολή των Κρητών καλλιτεχνών και η προώθηση της παρουσίας τους σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο δημιουργός του Κώστας Σχιζάκης μιλά για τη φιλοδοξία του το Μουσείο να είναι ένας τόπος φιλόξενος για κάθε πολίτη, χώρος συγκέντρωσης και γόνιμης συνδιαλλαγής δημιουργών, φιλότεχνων, αλλά και φίλων. Να αποτελέσει χώρο ανάπτυξης πνεύματος αλληλεγγύης, συνεργασίας και ομοψυχίας, αλλά και πνευματικής και αισθητικής καλλιέργειας, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας.

Στο μουσείο διοργανώνονται επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις σε θέματα καλλιτεχνικής δημιουργίας, συνέδρια, συναυλίες, σεμινάρια, εκδόσεις, ενώ ο χώρος θα προσφέρεται για εκθέσεις εικαστικών τεχνών, ανταλλαγές συλλογών και συνεργασίες με άλλα ιδιωτικά ή κρατικά μουσεία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Links:

Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Δημήτρης Μολουδάκης on Vimeo


Ονοματεπώνυμο / συλλογικότητα: *
Ιδιότητα / περιγραφή:
Περιοχή:
Ιστοσελίδα:
Φωτογραφία προφίλ: (best 180x180px)
Ενδιαφέροντα (Κρήτη +)
Άλλο:
Δημιουργία προφίλ

Στοιχεία πρόσβασης
email: *

επιλέξτε password: *

CAPTCHA Antispam check *
Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ