975 προβολές
Φιάσκο το λιμάνι του Νότου
Ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κώστας Συνολάκης μιλά για το σχέδιο κατασκευής του λιμανιού στο Τυμπάκι. Ο κ. Συνολάκης συμμερίζεται τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και κάνει λόγο για μελέτες που στήθηκαν στο πόδι, με αρκετές πατέντες και με τεράστιες ελλείψεις.

Το θέμα είχαν επαναφέρει ο πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο προσφάτως διαγραφείς βουλευτής από τη ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σήμερα κανένας από τους δύο πολιτικούς δεν είναι στη θέση του. «Ευτυχώς για το Τυμπάκι και την Κρήτη», λένε οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. O καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του ΕΛΚΕΘΕ, σε συνέντευξή του στις 16.12.2011 διαψεύδει τους ισχυρισμούς Κεφαλογιάννη ότι το έργο της κατασκευής εμπορευματικού λιμανιού στο Τυμπάκι διαθέτει όλες τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις και σημειώνει πως ακολουθήθηκαν μια σειρά από «ελληνικές πατέντες» για να προωθηθεί το συγκεκριμένο έργο.


Μιλά για πλήρη ακαταλληλότητα της συγκεκριμένης περιοχής από τεχνική, αλλά και περιβαλλοντική, άποψη ενώ τέλος διαψεύδει τον ισχυρισμό για δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας, με παραδείγματα από άλλα λιμάνια.

Πηγή: Σκάι Κρήτης 92,1


Δημοσίευση: 31-01-2012
Συνέντευξη: Μάριος Διονέλλης

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ