1730 προβολές | φώτα
Σήμερα εμείς, αύριο εσείς
Η ταινία της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα για το Αποπηγάδι. Οι μεθοδεύσεις της εταιρίας «Αιολική Μουσούρων» ώστε να καταπατήσει τις περιουσίες τους με σκοπό την εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στην ταινία παρουσιάζονται έγγραφα ιδιοκτησίας των κατοίκων για εκτάσεις στις περιοχές τους, που χαρακτηρίστηκαν δασικές και δόθηκαν προς εκμετάλλευση στην εταιρία. Περιλαμβάνονται βίντεο-ντοκουμέντα με τις συλλήψεις των κατοίκων από την αστυνομία, αλλά και υποσχέσεις των τοπικών βουλευτών των Χανίων και του περιφερειάρχη κ. Καρούντζου, που δεν τηρήθηκαν ποτέ.


Επίσης, εμφανίζεται βίντεο-ντοκουμέντο με τον τραυματισμό γύπα από ανεμογεννήτρια, καθώς και αποσπάσματα από τις συνελεύσεις των κατοίκων της περιοχής. Παρουσιάζεται η μεγάλης κλίμακας επέμβαση που έγινε στο περιβάλλον, με διάνοιξη τεράστιων δρόμων, αλλά και η βία και η καταστολή που υπέστησαν όσοι αντιδρούσαν.

Το βίντεο φτάνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2012, όταν μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων καταστράφηκε από τις έντονες καιρικές συνθήκες και ενώ ήδη η εταιρία έχει υποβάλλει περιβαλλοντική μελέτη για την κατασκευή και υβριδικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Αποπηγάδι. Ο σταθμός αυτός θα καταστρέψει και τους υδάτινους πόρους της ευρύτερης περιοχής...


Ονοματεπώνυμο / συλλογικότητα: *
Ιδιότητα / περιγραφή:
Περιοχή:
Ιστοσελίδα:
Φωτογραφία προφίλ: (best 180x180px)
Ενδιαφέροντα (Κρήτη +)
Άλλο:
Δημιουργία προφίλ

Στοιχεία πρόσβασης
email: *

επιλέξτε password: *

CAPTCHA Antispam check *
Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ