357 προβολές
«Γιατί κάλεσα τον Φούχτελ στην Κρήτη»
Ο δήμαρχος Χερσονήσου εξηγεί το σκεπτικό της πρόσκλησης που απηύθυνε προς τον Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ, υφυπουργό της Μέρκελ, αρμόδιο για θέματα Ελλάδας, για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς τον Δήμο του.

Ο κ. Δοξαστάκης επικρίθηκε σφοδρά για την επιλογή του ενώ οργανώθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο με το σύνθημα «Φούχτελ είσαι ανεπιθύμητος».  Ο δήμαρχος Χερσονήσου ζήτησε να λάβει στήριξη και τεχνογνωσία από Δήμους και τραπεζικά ιδρύματα της Γερμανίας σε τομείς όπως η τουριστική ανάπτυξη, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, η διαχείριση αποβλήτων, η κατάρτιση προτάσεων για χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ακόμα και για τα στοιχειώδη λειτουργικά θέματα ενός ΟΤΑ, όπως η οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου του.


Για «διαβεβαιώσεις προθυμίας και υποταγής σε μια εποχή που η Κρήτη μπαίνει στο στόχαστρο Γερμανών επενδυτών σε πολλούς τομείς» μίλησαν οι εκπρόσωποι της κίνησης Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον, που δραστηριοποιείται στη Χερσόνησο, ενώ η καταγόμενη από την Κρήτη καθηγήτρια στο τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Καπετανάκη-Μπριασούλη χαρακτήρισε «βαθύτατα μειωτική και προσβλητική» την κίνηση του δημάρχου, ειδικά στην τωρινή συγκυρία, η οποία απαιτεί κοινωνική αλληλεγγύη και στήριξη στους Έλληνες επιστήμονες καθώς, όπως είπε, «ο δήμαρχος βάζει στο περιθώριο το ελληνικό επιστημονικό προσωπικό και ειδικά τους νέους ανθρώπους».

Πάντως ο δήμαρχος υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή έγινε για το καλό του Δήμου και των δημοτών του την ώρα που υπάρχει πλήρης απαξίωση όλων των αιτημάτων του από την ελληνική πολιτεία.
Πηγή: Σκάι Κρήτης 92,1


Δημοσίευση: 15-01-2012
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι Κρήτης, στις 29/12/20111

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ