1620 προβολές | φώτα
Το σχολείο των χρωμάτων
Στον Φουρφουρά Ρεθύμνου περιμένουν με αγωνία την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το έργο του δασκάλου Άγγελου Πατσιά δίνει πνοή στο ξεχασμένο σχολείο δημιουργώντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία για τα παιδιά και δίνοντας παράδειγμα με τη θέληση και την επιμονή του.

Υπόδειγμα και ταυτόχρονα ...εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα της μιζέριας στα ελληνικά σχολεία. Το σχολείο πλέον έχει μετονομαστεί σε «Σχολείο της φύσης και των χρωμάτων». Οι μαθητές καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά, χορεύουν, τραγουδούν, κάνουν κατασκευές και χειροτεχνίες, ενώ με κάθε ευκαιρία το μάθημα γίνεται στη φύση κάτω από τα δέντρα.


Το σχολείο απέκτησε τη δική του web tv και ήδη γίνονται αλληλοδιδακτικά μαθήματα μέσω skype σε σύνδεση με άλλα σχολεία από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά πωλούν τα προϊόντα που παράγουν μόνα τους και εξασφαλίζουν χρήματα για τις ανάγκες του σχολείου τους, ενώ ο κύκλος των δραστηριοτήτων διευρύνεται συνεχώς.

Και όλα αυτά σε ένα χωριό 560 κατοίκων στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Η σχολική χρονιά που ξεκινά υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις…

Ο Άγγελος Πατσιάς παρουσίασε τη δουλειά του στο TEDx της Θεσσαλονίκης και στο βίντεο περιλαμβάνεται απόσπασμα και από «τηλεοπτική» δουλειά των μαθητών του.


Ονοματεπώνυμο / συλλογικότητα: *
Ιδιότητα / περιγραφή:
Περιοχή:
Ιστοσελίδα:
Φωτογραφία προφίλ: (best 180x180px)
Ενδιαφέροντα (Κρήτη +)
Άλλο:
Δημιουργία προφίλ

Στοιχεία πρόσβασης
email: *

επιλέξτε password: *

CAPTCHA Antispam check *
Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ